Artık Medium’dayız

PUGAT — Pusula Güvenlik Araştırmaları Topluluğu’ndan herkese merhaba.

İki yılı aşkın bir süredir pugat.org web adresinde yayınladığımız yazılarımızı artık Medium üzerinden de yayınlayacağız.

Bugüne kadar okuyarak, paylaşarak ve yorumlarını bildirerek destek olan bütün okurlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Lütfen takipte kalın. Bu hesabın ve PUGAT Yayınının eposta uyarılarını açın ve yeni yazılarımızdan anında haberdar olun.


Neden PUGAT? Bir Değişim Yolculuğuna Çıkarken
Türkiye’nin ve dünyanın kriz bölgelerindeki problemler ve çözüm önerileriyle alakalı söylemek ya da duyurmak istediğimiz daha pek çok şey var.
Aklınızdaki soruları duyar gibiyiz…
Zaten yüzlerce örneği bulunan düşünce kuruluşlarına bir yenisini mi ekliyorsunuz?
Bu neyi değiştirir ki?
Çok şeyi değiştirir.
PUGAT, alışılagelmiş düşünce kuruluşu formatının dışında bir anlayışla yola çıktı.
Aklımızın bir yanında kelebek etkisi teorisi, diğer yanında denizyıldızlarını kumsaldan suya fırlatan adamın hikâyesi dolanmakta.
Yazma ve yayınlama motivasyonumuzu işte buradan alıyoruz.
Araştırmacılığın Ötesinde: Güvenlik İçin Yeni Perspektifler
Araştırmacılık, kronoloji tarihçiliğinin ötesinde bir özveri ister.
Bireyselden küresele, güvenliğe dair söylemek istediklerimizi, hayatın içinden seslenerek kayıt altına almayı gerektirir.
Hayatımızı her yönüyle güvenli kılmaya dönük yaklaşımları yazarak ifade etmek hepimize iyi gelecek.
Bu gayret içinde olan akl-ı selim ve sağduyu sahibi herkesi desteklemek istiyoruz.
Güvenliğe dair yeni perspektifler kazanmak için, PUGAT projesinin güçlü bir sinerji oluşturacağından eminiz.
Çok Yönlü Bakışlar: PUGAT’ın İlgi Alanları
İlgi alanımızda neler mi var?
Güvenlik politikaları, güvenlik-siyaset ilişkileri, kolluk uygulamaları, istihbarat, terörle mücadele, organize suçlar, kaçakçılık, sınır güvenliği, asayiş, hukuk, göç ve entegrasyon, kriminal, enerji, silah(sız)lanma çalışmaları, kamu ve özel güvenlik personeli politikaları, kurumsal rehabilitasyon, meslek deneyimleri ve daha birçok konuda teorik ya da uygulamaya dönük içerikler.
Sesinizi Duyurun: PUGAT ile Bağımsız ve Özgür Yayıncılık
Türkiye’de ve elbette dünyanın pek çok bölgesinde hüküm süren siyaset ve hukuk çıkmazı aşikâr.
Mesleki deneyimlerini, akademik birikimlerini ve yeni araştırmalarını yayınlamak isteyen herkes PUGAT-Medium yayınında kendisine yer bulabilir.
Anonim bir kimliğe bağlı kalmadan, bireysel görüşlerin ifade edildiği bağımsız, özgür ve özgün bir yazı platformu olarak yayın hayatımızı sürdürme azmindeyiz.
Birlikte Daha Güçlüyüz: Seslerimizi Birleştiriyoruz
Ülke güvenliğine ve evrensel barışa katkı sunmanın bir yolu olarak başlattığımız bu bağımsız proje hakkındaki yorum, öneri ve değerlendirmeleriniz ve yazılarınız, çalışmalarımızı zenginleştirecek ve bizlere yön verecektir.
Lütfen takipte kalın. Bu hesabın ve PUGAT yayınının eposta uyarılarını açın ve yeni yazılarımızdan anında haberdar olun.
Güvenli bir dünyada, güneşli güzel günlerde ve yeni yayınlarda buluşmak umuduyla, bütün okurlarımıza barışın hüküm sürdüğü bir ortamda özgürlük, sağlık ve esenlikler diliyoruz.