PUGAT Artık Medium’da – Neden Medium’dayız

Değerli okurlarımız;

PUGAT yayınımızı pugat.org adresindeki web sayfamızın yanı sıra, artık Medium platformunda da okuyabileceksiniz.

Bundan sonra sosyal medya hesaplarımızdan sizlerle yazılarımızın Medium’daki yayın linklerini paylaşacağız. Bu linklere tıklayarak yazılarımızın Medium’daki tam versiyonunu okuyabileceksiniz.

Medium’a Nasıl Giriş Yapacağım?

Medium’a ilk kez giriş yapacaksanız, sizden Google hesabınızla giriş yapmanız istenecek. Bu işlem ücretsizdir.

Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra sizinle paylaştığımız linke tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.

Yazıları Okurken Ne Yapmalıyım?

Her bir yazıya bir müddet göz atmayı ihmal etmeyin (En az 30 saniye).

Medium ekranındaki yorum butonuna tıklayarak yazıya yorum yazın.

Yazıyı birden çok kere alkışlayın (50’ye kadar olabilir).

Beğendiğiniz satırların altını çizin.

Bu etkileşimleri yaptığınızda Medium’un yazarlara ödediği telifin artmasını sağlamış olursunuz. Bunun için siz hiçbir ödeme yapmayacaksınız.

Yazarlar, yazılarını yazmak için zaman ve emek harcıyor. Medium bu emekleri karşılıksız bırakmamak için yazarlara telif ücreti ödüyor. Siz de yazılarımızı okuyarak ve burada paylaştığımız yazı linklerini arkadaşlarınızla paylaşarak bu ödüllendirmeye katkı sağlayabilirsiniz.

Bu yöntem Medium’a Google hesabıyla giriş yapan, ücretli üye olmayan okurların okumalarından yazarların telif ücreti elde etmesini sağlar. Medium’a paralı üye olanların yazarlara sağladığı telif katkısı ise çok daha kolay ve çok daha fazladır. Aşağıda ücretli üyelikle ilgili açıklamaları okuyabilirsiniz.

Medium Nedir?

Medium, dünya genelinde kullanılan ve insanların sık sık başvurdukları bir okur-yazar platformudur. Bu platformda aklınıza gelen her konuda ve farklı seviyelerde içerik bulmanız mümkün. Özellikle de kolay okunan kısa yazılar.

Yazılarımızı Neden Medium’da Yayınlıyoruz?

Platformun yayın politikası ve okurlar tarafından tercih edilen kullanım şekli ve kullanım sıklığı, bize PUGAT’ı Medium üzerinden de yayınlama fikrini ilham etti. Böylece yazılarımıza ve bu yazılara sizlerin yazacağı yorumlara dünyanın her yerinden kolaylıkla ulaşılabilecek.

Ayrıca yazılar okundukça ve yazılarla etkileşim yapıldıkça, yazarlarımız telif ücreti kazanacak. Bu telifin miktarı yazının okunma miktarıyla doğru orantılıdır.

Medium, bir yazının görüntülenmesini “okuma” olarak kabul etmek için o yazının en az 30 saniye görüntülenmesini ve ekranda kaydırılmasını gerekli görüyor. Aksi taktirde o görüntülemeyi telif kapsamı dışında tutuyor. Bundan dolayı sadece okumak istediğiniz yazıları tıklayarak görüntülemelisiniz.

Bazı Yazıların Tamamını Okuyamıyorum, Neden?

Medium’da yayınlanan bazı yazıların tamamını okuyabilirken bazılarını kısıtlı olarak (sadece başlangıç kısmını) okuyabilirsiniz.

Bu neyden kaynaklanıyor?

Eğer bir yazı “üyelere özel” (Member-only story) olarak işaretlenmişse bu yazının kısıtlı versiyonunu okursunuz. Ama Medium’daki üyeliklerden birisini satın alırsanız (aylık 5 $ ve 15 $) platformdaki bütün yazıları okuyabilirsiniz.

Okuma deneyimi açısından 5$ ve 15 $’lık abonelikler arasında bir fark yoktur.

Fakat 15 $’lık aboneliğiniz olursa okuduğunuz yazıların yazarlarına 4 kata kadar ilave telif ödenmesine katkı sağlamış olursunuz.

Şimdi bu yazıyı bir de aşağıdaki linke tıklayarak hızlıca okursanız ve yukarıda bahsettiğim etkileşimleri yaparsanız, PUGAT yazarlarının telif kazanmasına katkı sağlamış olacaksınız.

Bizi takip etmek, yazılarımızı okumak, etkileşimde bulunmak, PUGAT ve Medium platformu hakkında daha fazla bilgi almak için yazının aşağıdaki linkine tıklayın ve yazıya yorum olarak yazın.

Bizi takip eden ve yazılarımızı okuyan bütün okurlarımıza teşekkür eder, verimli okumalar dileriz.