Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ODATV’nin yurtta silah başlıklı yalan haberinin ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı tarafından çevrim içi olarak düzenlenen İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı’nın açılış konuşmasını yaptı.
“Gençleri hükümetimize karşı kışkırtma amacı taşıdığı çok açıktı”
Hakikatin çarpıtılmasının son örneğini geçtiğimiz birkaç günde ” Katarlı öğrencilere sözde sınavsız tıp eğitimi ” ve “Kız öğrenci yurdundan çıkan silahlar başlıklı yalan haberlerde gördüklerini belirten Altun, “İlk olarak bir internet sitesinde yayınlanan ve tamamen yalan olan ‘Katarlı öğrencilere sözde sınavsız tıp eğitimi’ başlıklı haberin kamuoyunu yanlış yönlendirme ve üniversite sınavına girecek gençleri hükümetimize karşı kışkırtma amacı taşıdığı çok açıktı.” dedi.
“Tam anlamıyla bir medya terörü örneğidir”
Altun, OdaTV’nin yurtta silah başlıklı yalan haberine değinen Altun, şunları söyledi:
“Bir belgesel çekiminde kullanılan imitasyon silahları gerçek silah olarak sunup kamuoyunda infial yaratmayı amaçlayan bu çarpıtma haber de tam anlamıyla bir medya terörü örneğidir. Yalan habere dayanan bu kara düzen, toplumsal huzurumuzu açıkça tehdit ettiği gibi bir ulusal güvenlik sorunu olarak görülmelidir. Basit bir hata olarak görmüyoruz bunu, göremeyiz. Sistematik yalanlarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışanlar, elbette işledikleri cürümler dolayısıyla hukuki olarak bedel ödeyeceklerdir. Adalet sistemimiz bu cürümlerin hesabını elbet soracaktır. Elbette hukuka dayalı hak ve sorumluluklarla düzenlenmiş güçlü bir medya yapısıyla bu suçların da önlenmesi mümkündür. Biz, bu algı operasyonlarıyla, dezenformasyonlarla, yalanlarla, çarpıtmalarla her mecrada “yaşasın hakikat” diyerek mücadele etmeye ve hakikati savunmaya devam edeceğiz.”
“İnternet gazeteciliğine mesleki standart getirilmesi gerektiği ortada”
İnternet gazeteciliği bağlamında yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu bildiklerini ifade eden Altun, “İnternet gazeteciliğine mesleki standart getirilmesi gerektiği ortada. Haberciliğin mesleki ve ahlaki esasları çerçevesinde profesyonelce işini yapan gazetecilerin ayrıştırılması bakımından bunu lüzumlu görüyorum. Bu adımın aynı zamanda internet medyasını süreklilik ve kurumsallaşma getireceğini düşünüyorum. Hiç kuşkusuz sürekliliği olan ve kurumsallaşmış medya yapılarının varlığı, hakikat mücadelesini önemli bir gelişimdir, önemli bir kazanımdır.” dedi.
Kaynak: TRT Haber